Wie zijn wij

Wij zijn Jan en Gretha Penning en wonen in het mooie Groningse dorp Meeden samen met onze Engelse Cocker Spaniels. Wij hebben in 1974 voor dit mooie ras gekozen.

Onze eerste cocker hebben wij gekocht via een advertentie in de krant. Wisten wij veel. Dit hondje is maar 2 jaar geworden en toen hebben we ook heel bewust voor een rashond gekozen. Zo kwam Hemony’s King, gefokt door Dirk Donker, bij ons. Na een half jaar wilden we er graag een hondje bij en zo is Spencer of Guelder Rose, gefokt door Maria Evers, bij ons komen wonen en later ook nog Renate Fairy of Guelder Rose.
Vele jaren later, Hemony’s King is 15 jaar geworden, de andere 2 waren al overleden (12 en 13 jaar geworden), hebben we Leander v.d Vriesenlanden bij Rita Schilder gekocht. Door Leander, roepnaam Corky, is een hele mooie vriendschap met Rita ontstaan. Toen Corky een half jaar oud was, kwam Promise bij ons socialiseren en is nooit meer weggegaan. Samen met Rita heb ik Ginger Rose v.h Leeksterheem uitgezocht. De vader van Rose was Quincy aan de Ligne, waar Rita zoveel successen mee heeft behaald. Later kwam ook Lovely Lady – Fleur – er bij. Je kunt wel zeggen dat wij toen behoorlijk besmet waren met het cocker-virus.

Van Rita hebben we heel veel geleerd. Zij was ook bij de geboorte van de eerste nestjes van Rose en Fleur. We hebben samen ook veel shows bezocht, met name in Duitsland, waar we altijd de weg kwijt waren. Door de ziekte en het onverwachte overlijden van Rita, is Remember Me — Chyra — bij ons gekomen. Chyra was het laatste zelfgefokte teefje van Rita en is dus voor ons heel bijzonder.

Onze kennelnaam ‘of Maywood’ bestaat al sinds 1987 en ik heb de cursussen KK1 en KK2 gevolgd. Helaas hebben wij, met veel pijn in ons hart, ook al weer afscheid moeten nemen van Corky, Promise en Rose. Maar er lopen nu weer 3 jonge hondjes bij ons in huis, Saartje, Flo en Indi. Meer over deze 3 hondjes op hun eigen pagina.
Wij fokken af en toe een nestje volgens de regels van de Cockerspanielclub.

Onze honden wonen bij ons in huis en kunnen als ze dat willen, de hele dag naar buiten in de tuin. Ik ga met ze op gehoorzaamheidscursus en er wordt veel met ze gewandeld.

Veel plezier met het bekijken van onze website!